תיבול לדג סלמון בתנור
תיבול לדג סלמון בתנור
כל 50 גרם סלמון לפני בישול = מנת חלבון - הכמויות של הרטבים במתכון זה הם לכקילו סלמון בתנור.
רכיבים:
אופציה 1:
כפית חרדל ד'יזון, כפית דבש, 2 שיני שום, 3 כפות שמן זית, מלח, לימון מלימון אחד סחוט.
או אופציה 2:
תערובת של 2 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן וכרבע כוס סויה יחד עם שום כתוש - רצוי להשרות במרינדה זו כשעה לפחות לפני האפייה.ניתן גם לשדרג ולהוסיף חצי לימון סחוט/שורש ג'ינג'ר טרי או רבע כפית ג'ינג'ר טחון.
בהגשה לפזר בצל ירוק מעל.
אופן הכנה:
בקערה מערבבים היטב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
מומלץ להשרות את הסלמון במרינדה לפחות כשעה, אפשר בהחלט גם להשאיר לילה במקרר במרינדה לפני הבישול.
מניחים בתבנית כשהעור כלפי מטה.
ולתנור שחומם מראש למצב גריל כ-200 מעלות למשך כ 15 דקות.
איך נתייחס:
כל 50 גרם סלמון לפני בישול נתייחס כמנת חלבון
